Samen weten we meer

Samen weten we meer ! 

Het is altijd een mooi streven om kennis te delen en naar een bepaalde kwaliteit te kunnen handelen. Daar streven wij ook naar. Maar wij doen dat weer op ónze manier natuurlijk en dan gaan wij niet voor een zesje of een zeven.

Zo kent onze praktijk de zogenaamde ‘interne fortbildung’. Dit betekent zo veel als intercollegiale kennisuitwisseling.

Deze naam is in onze praktijk ontstaan omdat één van onze collega’s een periode in Duitsland heeft gewerkt en men daar in de praktijk op gezette tijden interne fortbildung had. We hebben de naam overgenomen en zo gehouden omdat het zegt waar het voor staat (en we vinden het ook gewoon leuk;-) ).

Team Fysiotherapie Brouwer

Ons geweldige team. Samen weten we meer!

De bedoeling is dat er een onderwerp gekozen wordt waar we met zijn allen op gaan ‘stoeien’. Dat kan van alles zijn, van een casus uit de praktijk met elkaar bespreken tot een bepaalde specialisatie van een collega bespreken en hier praktisch mee aan de slag gaan. Dit is geheel op eigen initiatief.
Daarnaast zij we natuurlijk PLUS praktijk en dat word je ook niet zomaar. Om PLUS te zijn voldoen we aan veel kwaliteitseisen waarbij nu de nadruk ligt op de ontwikkeling van jou als fysiotherapeut en hoe de praktijk zich in het algemeen ontwikkelt.  

Zo hoort intervisie ook bij de PLUS status. Dit zijn samenkomsten met collega’s waar bijvoorbeeld zaken als klinisch redeneren en verslaglegging besproken worden.

Ook zijn wij aangesloten bij het Instituut voor Kennisoverdracht om niet alleen vakinhoudelijk maar ook qua praktijkmanagement op hoog niveau te blijven ontwikkelen. Dit is geen PLUS vereiste maar ook weer eigen initiatief.

Dit doen wij dus allemaal nog naast onze vakinhoudelijke verdieping (denk aan cursussen en specialisaties) die ‘gewoon’ elk jaar weer gevolgd worden.

Je mag dus wel zeggen dat we lekkere bezige bijtjes zijn. Hoe we dat allemaal doen? Dat kan alleen maar met enthousiaste en gedreven fysiotherapeuten met passie voor het vak en de mens.  

 

 

Spread the word. Share this post!