• Mesologie

Mesologie

Mesologie is een concept van geneeskunde waarin reguliere kennis op effectieve wijze wordt geïntegreerd met kennis uit de complementaire (alternatieve) geneeswijzen in diagnostiek en behandeling van vooral chronische aandoeningen of onbegrepen gezondheidsklachten. Tevens is deze geneeswijze gericht op de individuele benadering van de patiënt en op de zelfgenezende kracht van het organisme.  

Reguliere geneeskunde gecombineerd met Ayur Veda, Chinese geneeskunde, homeopathie, fytotherapie,  orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer vormen de basis voor de Mesologie.
Mesologie is een complementaire geneeswijze. Dit houdt in dat mesologie aanvullend is op de reguliere geneeskunde. Meso is ook afgeleid van mesoderm, dat middelste kiemblad betekent. Hierin zit het zichzelf herstellend vermogen. (Basis Bio Regulatie Systeem).

mesologie testbuisjes

 

 

 

 

 

 

In de mesologie gaat het om het vaststellen van de functieverstoring van de lichamelijke, energetische en psychische processen. Tijdens het mesologisch consult ga ik op zoek naar de oorzaak van de verandering in functies. Elk symptoom is een uiting van deze verandering. Vervolgens zoek ik naar oplossingen om functies te verbeteren.

Het gaat hierbij om een individuele benadering van de patiënt en de zelfgenezende kracht van de mens.

Mesologie vervangt de reguliere geneeskunde niet, maar werkt aanvullend en streeft naar een goede samenwerking  de reguliere geneeskunde ( huisartsen, specialisten en andere disciplines in de gezondheidszorg).

De mens staat in voortdurende wisselwerking met zijn omgeving. Het contact wordt gevormd door voedsel en lucht (spijsvertering en luchtwegen= entoderm) en ons zenuwstelsel (zintuigen, hersenen en huid= ectoderm). In reactie op dit contact reageert de mens in functie (fysiologisch) en disfunctie (pathologisch). De reactie vindt plaats in het bindweefsel (mesoderm). Deze reactie manifesteert zich als symptomen. De symptomen uiten zich op verschillende manieren met verschillende kenmerken, hieruit kan een ziektebeeld ontstaan.

Advies omtrent leefstijl en voedingsgewoonten en eventueel inzetten van orthomoleculaire middelen (vitaminen en mineralen),  kruiden of homeopatische middelen doen de klachten vaak sterk verminderen of verdwijnen